Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas

Elk jaar komt de Sint met zijn stoomboot vanuit Spanje naar België en Nederland.  In vele gemeente en steden kan je dit meemaken en is dit echt een leuk feest voor de kinderen.  

In beide landen is er echter steeds 1 intocht die live wordt uitgezonden op tv.  In Nederland is dit zelfs al sinds 1952 de gewoonte en is de intocht elk jaar in een andere gemeente. In Vlaanderen kennen we die landelijke intocht pas vanaf 2003 en is deze tot hier toe voornamelijk in Antwerpen gebeurt.  

Indien je zin hebt om zo een intocht een keertje live mee te maken vind je op deze pagina  de details van de Nederlandse en Belgische intocht.  Is de landelijke intocht te ver op een verkeerd moment dan is er vast en zeker wel een intocht of sinterklaas activiteit in jouw buurt.  Raadpleeg daarvoor de site van je gemeente.

België

De Sint komt op 18 november 2017 aan in Antwerpen rond 13u45 toe met zijn boot aan Ponton Steenplein.  Om 14u30 geeft hij een speech op het balkon van het stadhuis op de Grote Markt.  In afwachting van zijn aankomst zijn er daar ook optredens vanaf 13u.

Als je er niet bij kan zijn dan kan je vanaf 13u30 kijken naar Ketnet op één en Ketnet en op ketnet.be en de Ketnet-app.

Meer informatie: www.ketnet.be

Nederland

Op 18 november 2017 komt de Sint in Dokkum aan.  Hij komt er rond 12u00 toe met zijn boot.  Gedurende de hele dag zijn er in heel de stad verschillende activiteiten en animaties.  Er staan ook verschillende ledschermen opgesteld zodat niemand iets moet missen van de aankomst.

NPO 3 zend de aankomst uit vanaf 12u.  Deze uitzending kan je nadien bekijken op www.npo.nl  waar je ook nog extras en uitzendingen van andere jaren kan bekijken.

Meer informatie: www.sintdokkum.nl

 

 

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2018 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.