Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas

Elk jaar komt de Sint met zijn stoomboot vanuit Spanje naar België en Nederland.  In vele gemeente en steden kan je dit meemaken en is dit echt een leuk feest voor de kinderen.  

In beide landen is er echter steeds 1 intocht die live wordt uitgezonden op tv.  In Nederland is dit zelfs al sinds 1952 de gewoonte en is de intocht elk jaar in een andere gemeente. In Vlaanderen kennen we die landelijke intocht pas vanaf 2003 en is deze tot hier toe voornamelijk in Antwerpen gebeurt.  

Dit jaar zal zowel in België als in Nederland de grote intocht helaas zonder publiek zijn.  Gelukkig kan je alles wel gewoon gezellig meemaken vanop de eerste rij in je eigen zetel voor televisie.

België

De Sint komt op 14 november 2020 aan in België.  Helaas zal dit zonder publiek zijn maar gelukkig kan je vanaf 14u00 alles volgen op  Ketnet en Eén. 

Meer informatie en extras: www.ketnet.be

Nederland

Op 14 november 2020 komt de Sint op een geheime locatie toe zonder publiek.  Vanaf 12u00 kan je op NPO 3 en NPO Zapp de aankomst volgen.  Van maandag 9 november t.e.m. zaterdag 5 december kan je elke dag om 18u00 kijken naar Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 en NPO Zapp

 

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
Eenvoudige Driekoningentaart
Deze driekoningentaart heb je snel gemaakt en komt na een klein uurtje...
© 2021 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.