Pretparken

Pretparken

De kerstvakantie lijkt misschien niet de meest logische moment om naar een pretpark te gaan.  Het is vaak koud en niet altijd even goed weer maar toch loont het de moeite om toch een pretpark te bezoeken.  De parken die open zijn zorgen er voor dat je het warm krijgt door de leuke sfeer die er hangt.  Laten we dus snel even kijken welke parken er open zijn en wat je er kan beleven.

Opgelet!  We proberen deze pagina zo goed mogelijk up-to-date te houden maar in de huidige omstandigheden verandert er vaak snel iets.  We raden daarom aan om zeker ook altijd de website van het park te raadplegen.  Bovendien is het ook vaak noodzakelijk om vooraf tickets te reserveren.

Omdat de overheid momenteel oproept om vooral in eigen land te blijven vermelden we dit jaar enkel de parken in België en Nederland.

In België

Plopsaland De Panne
Vanaf 14 december 2020 kan je terecht in Plopsaland De Panne.  Van 14 t.e.m 18 december 2020 en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in januari 2021 is enkel Mayaland Indoor geopend.  Op andere dagen is het volledige park open. 

Winter Magic van 19 december 2020 t.e.m. 3 januari 2021 laadt Plopsaland in kerstsfeer baden met duizenden lichtjes en vele dennenbomen. 

Tussen 26 en 30 december kan je jou tv-helden ontmoeten tijdens Ketnet Kerst.  Die dagen worden ook afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Meer info: www.plopsalanddepanne.be

Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Hasselt is open van 14 december 2020 t.e.m. 3 januari 2021

Momenteel is nog niet bekend of er voor de kerstperiode iets speciaal wordt gedaan.

Meer info: www.plopsaindoorhasselt.be

Boudewijn Seapark
Momenteel is het nog niet bekend of Boudewijn Seapark tijdens de kerstperiode zal open zijn.

Meer info: www.boudewijnseapark.be

In Nederland

Efteling
Van 19 november 2020 t.e.m. 31 januari 2021 trekt de Efteling zijn betoverend winterkleedje aan en wordt het Winter Efteling. Dit jaar is er een Warme Winter Weide met leuke animatie,  zitgelegenheid en chalets met horeca en souvenirs. 

Meer info: www.efteling.com

Toverland
De Magische Winterweken bij Toverland vinden plaats tijdens de weekends van 28 en 29 november,  5 en 6 december,  12 en 13 december en alle dagen van 19 december 2020 t.e.m. 3 januari 2021. Je  kan dan genieten van fonkelende lichtjes en winterlandschap en extra animatie. 

Meer info: www.toverland.nl

Plopsa Indoor Coevorden
Bij Plopsa Indoor Coevorden kan je vanaf 20 november 2020 t.e.m. 3 januari 2021 alle dagen terecht.

Momenteel is het nog niet bekend of er voor de kerstperiode iets speciaal wordt gedaan.

Meer info: www.plopsaindoorcoevorden.nl

Slagharen
In Slagharen kan je 21,22, 28 en 29 november, elk weekend van december en alle dagen tussen 21 december 2020 en 3 januari 2021 terecht voor pretpark plezier.  Beleef schaatsplezier op de ijsbaan in de Winter Western Village of ontdek de wensboom die door de Winterelf beschermd wordt. 

Meer info: www.slagharen.com

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
Eenvoudige Driekoningentaart
Deze driekoningentaart heb je snel gemaakt en komt na een klein uurtje...
© 2021 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.