Music For Life

De Warmste Week

Ook dit jaar organiseert Studio Brussel weer De Warmste Week (Music For Life) van 18 tot en met 24 december.  In tegenstelling tot andere jaren geen geldinzameling maar een oproep naar initiatieven om concreet een verschil te maken voor mensen die we soms vergeten.

Je kan zelf een initiatief starten of bij eentje mee helpen.  Voorbeelden van initiatieven zijn het maken van voedselpakketten voor mensen in armoede, een draaitafel uitlenen om mensen met een beperking een leuk feestje te bezorgen, oude laptops gebruiksklaar maken, krijttekeningen maken om aandacht te vragen voor verdraagzaamheid en zo veel meer.

Om de moeilijke periode waarin we zitten dragelijker te maken voor iedereen is er ook het initiatief gestart om een vlam voor je raam te hangen.  Op die manier toon je dat je wil helpen waar het kan.  Door een warme babbel, een klein gebaar of een helpende hand.  Geen inspiratie dan verzamelde De Warmste Week alvast enkele tips.

Tijdens de Warmste Week van 18 tot en met 24 december zelf kan je op Studio Brussel luisteren naar Beats of love dat wordt uitgezonden vanop verschillende warme plekken in Leuven.  Ook de radio zenders Radio 2 en MNM en de televisie zenders één en Ketnet zullen ruim aandacht besteden aan de verschillende initiatieven.

Meer informatie vind je op de website van De Warmste Week 

Geschiedenis

De eerste 6 edities stond er een glazen huis en was er een vast thema: Landmijnen in 2006, de Waterproblematiek in 2007, Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld in 2008, Malaria in 2009, Weeskinderen van Aids-ouders in 2010 en Diarree in 2011.  Tijdens de editie van 2012 was er geen glazenhuis en ook geen geldinzameling meer.  Studio Brussel wilde het taboe rond Dementie doorbreken.

Maar vanaf 2013 tot en met 2019 was geldinzameling terug aan de orde. Gedurende een periode konden goede doelen worden geregistreerd.  De Koning Boudewijn Stichting controleerde de doelen en zo werd er bij de eerste editie een lijst van meer dan 700 goede doelen behouden. Vanaf begin december tot en met De Warmste Week zelf konden er dan acties georganiseerd worden voor een van de goede doelen om zo geld in te zamelen.

De eerste jaren werd de naam Music For Life gebruikt en later werd de naam Warmste Week meer en meer geïntroduceerd.

Andere zenders

Wist je dat Studio Brussel het voorbeeld volgde van de Nederlandse radiozender 3FM.  Deze organiseren al sinds 2004 Serious Request en in 2006 startte Studio Brussel naar analogie met hen de actie Music For Life.

Ook radiozenders in andere landen sprongen mee op de kar Dit jaar zijn er zo acties in Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, en Letland.  Maar ook in Wallonië is er de actie Viva For Life van de zender Viva Cité.  Vroeger waren er ook edities in o.a. Portugal, Zuid-Korea en Kenia.

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
Eenvoudige Driekoningentaart
Deze driekoningentaart heb je snel gemaakt en komt na een klein uurtje...
© 2021 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.