Chocolade Hulstblaadjes

Chocolade Hulstblaadjes

Deze chocolade hulstblaadjes zijn eenvoudig te maken en voegen een leuk extraatje toe aan je kerstdessertje. Natuurlijk kan je ze ook zo opeten.

  • IngrediĆ«nten
    • Hulstblaadjes
    • Pure, melk of witte chocolade
    • Slagroom, ijs


  • Bereiding
    1. Was de hulstblaadjes zeer grondig af.
    2. Smelt de chocolade in een pannetje. Het best kan je dit 'au-bain-marie' doen. Dat wil zeggen dat je in een kommetje de chocolade doet en dat kommetje in een pannetje met water. Zo voorkom je dat de chocolade aanbrand. Zie je dat niet zitten moet je bij de chocolade blijven staan en zeer regelmatig roeren.
    3. Smeer 1 kant van de hulstblaadjes in met chocolade en zet ze in de ijskast.
    4. Haal ze na een dag eruit en maak de chocolade voorzichtig los van de hulstblaadjes. De hulst mag stuk gaan maar de chocolade natuurlijk niet.


  • Enkele tips
    • Kies naar eigen smaak de soort chocolade
    • Je kan de blaadjes gebruiken bij bijvoorbeeld roomijs of een ander dessertje
    • Wil je ze zo eten kan je er wat slagroom op doen
    • Met enkele veenbesjes of andere eetbare rode besjes kan je de besjes van de hulst na maken.

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.