Trude de heks en Sinterklaas

Trude de heks en Sinterklaas

Trude de heks woont samen met haar kat Boris in een groot kasteel midden in het bos. Trude woont heel ver weg van de stad. Maar dat is niet erg want Trude hoeft toch nooit boodschappen te doen. Zij tovert alles voor haar en Boris.

Maar toch mist ze iets, ze zou zo graag eens iets krijgen van de Sint. Maar ieder jaar als Sinterklaas naar het land komt dan kan hij het kasteel van Trude en Boris niet vinden. Trude heeft Sinterklaas al drie keer een lange brief geschreven, waarin ze vertelde hoe lief en braaf zij en Boris het hele jaar zijn geweest, en hoe graag zij ook eens een cadeautje wil en wat lekkere speculaas en chocolade.

Sinterklaas staat op het dek van zijn stoomboot met de brieven van Trude in zijn hand. 'Dit jaar wil ik eindelijk toch eens het kasteel van Trude bezoeken.', mompelt hij. 'Hanne heeft weeral een mooie lange brief gestuurd, zij verdient mijn bezoek. Ik ga dit jaar extra goed zoeken naar het kasteel Van Trude en Boris.' Sinterklaas roept een van zijn Pieten bij zich. 'Piet, ga een landkaart halen dan kunnen we samen het kasteel van Trude en Boris opzoeken.' De Piet komt snel terug aangelopen met een grote kaart. Samen kijken ze op de kaart. 'Hier is het!', riep Piet. En ja, daar midden in een groot bos, daar staat het kasteel. 'Maar daar geen wegen naar toe! Hoe gaan we daar geraken. Hoe gaan we onze cadeautjes daar nou heen brengen?" zucht Sinterklaas.

Alle pieten en de Sint gingen heel hard nadenken want Trude en Boris moeten natuurlijk een cadeautje krijgen. Op eens wist een piet het! 'We gaan met de helikopter!', zei die. Dus stapte Sinterklaas samen met een piet in een helikoptertje. Deze was volgeladen met cadeautjes, speculaas en chocolade. Ze vertrokken op weg naar het kasteel. Maar het regende en het waaide. Het kleine helikoptertje moest heel hard zijn best doen om tegen de wind in te vliegen. Eindelijk vlogen ze boven het bos. Piet en Sint keken naar beneden. Ja daar! Daar staat het kasteel! Maar... er staan allemaal bomen! De helikopter kan niet landen. 'Ojee!', roept Piet, 'Hoe moeten de cadeautjes dan naar Trude en Boris?'

De helikopter vliegt weer terug naar de grote boot. Sint en Piet gaan een beetje verdrietig naar binnen. 'Wat jammer,' zucht Sint, 'ik wil zo graag Trude en Boris wat cadeautjes geven!'

Alle Pieten en de Sint gingen weer heel hard nadenken. Maar opeens horen ze wat. 'hihihhihii! hhhihiihiihi!' klinkt het. Weet je wie dat is? Het is Slecht weer vandaag, het paard van Sinterklaas. 'Dat is het!', juicht Sint. 'Ik ga op de rug van Slecht weer vandaag!' 'Maar Sinterklaas, daar passen toch niet alle cadeautjes op?' zei een van de pieten. 'Nee,' zegt de Sint. 'Maar we kunnen enkele andere paarden ook uit de stal halen. We binden de paarden dan voor een grote paardenkar. En in de kar leggen we dan alle cadeautjes. Misschien kunnen er zelfs nog wat pieten mee.'

De volgende morgen zijn al enkele pieten druk in de weer met alles op een kar te laden. Slecht weer vandaag en enkele andere paarden staan al ongeduldig voor de kar te wachten. Even later komt Sinterklaas er aan in zijn regenpak. Het was best koud en nat buiten. En dan vertrekken ze naar Trude en Boris.

Trude en Boris zitten lekker warm binnen. Boris huild een klein beetje. 'Ik denk niet dat hij nog komt dit jaar Trude .' snikt Boris. 'Zal ik maar wat speculaas toveren?', vraagt Hanni. 'Nee, laat maar zegt.' Boris. 'Alleen de echte Sinterklaas speculaas smaakt lekker.' Samen zitten ze verdrietig voor het raam naar het vieze weer buiten te kijken.

'Hee, maar!' roept Hanni plots, 'Wat is dat? Daar! Die grote wagen! Met die lampjes en die mensen met die rode regenpakken!' 'Dat lijkt wel ... dat is Sinterklaas met zijn pieten' stamelt Boris verbaast. Trude en Boris rennen naar buiten. 'He, Sint! Kom snel binnen!' roept Trude . Sinterklaas en zijn pieten aarzelen niet en komen snel binnen. Het is immers te koud en te nat buiten. Zelfs de paarden mogen mee binnen. Alle cadeautjes worden voor de openhaard gelegt. 'Zo Trude en Boris,' zegt Sinterklaas. 'Jullie zijn zo lief geweest en jullie hebben al een paar jaar geen cadeautjes gehad, maar nu kom ik het goed maken. Alstublieft!' En hij wijst naar de cadeautjes en naar de grote zak speculaas en chocolade. 'Allemaal voor jullie!' Trude en Boris zijn zo blij. Ze geven alle pieten en sinterklaas een zoen op hun wang!

Trude tovert lekkere warme chocolade melk. Sinterklaas en de Pieten blijven nog een tijdje in het kasteel na keuvelen. Het is echt gezellig. 'Dit moeten we elk jaar doen' zegt een van de pieten. 'Ja, zeker en vast!' antwoord Sinterklaas. En de Sint houdt zich daar aan. Vanaf dan komt de Sint elk jaar langs bij Trude en Boris voor een tas lekkere chocolade melk.

 

Dit verhaal is een bewerking van Hannie de heks en Sinterklaas dat oorspronkelijk op leerkrachtig.nl stond

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.