Proost

Klinken op het nieuwe jaar

Proost

Op oudejaarsavond past een lekker drankje. Als je het zelfgemaakt hebt en het schenkt in een opgesmukt glas gaat het drankje zelfs nog beter smaken..

CitroPom
Pers een citroen en een pompelmoes uit. Doe er een kwart liter (1/4 l) melk, twee eetlepels suiker en een zakje vanillesuiker bij. Zet die een half uurtje in de koelkast. Doe er dan anderhalf glas spuitwater in. Goed roeren. In hoge glasen serveren met een schijfje citroen aan de rand van het glas.

Ice Shake
Doe voor een groot glas 1 bol chocolade ijs, 1 bol vanille ijs en 10 cl melk in een kom. Giet er een scheutje (witte) muntsiroop bij. Laat de mixer enkele keren draaien, tot het mengsel schuimig en romig is. Giet het mengsel in een groot glas. Serveer met een dik rietje.

Sweet Garden
Schil en ontpit een perzik en doe deze in een kom. Voeg er 2 goed rijpe abrikozen bij maar haal er eerst het steeltje af en de pitten uit. Giet er 5 cl bessensiroop en 1 eiwit bij in. Doe er 4 ijsblokjes mee in. Laat de mixer twee keer heel even draaien. Dien onmiddelijk op in 2 long-drinkglazen.

Suikerrandje
Maak de rand van je glas nat met een stukje verse citroen, en dop je glas hiermee even in de kristalsuiker. Die blijft aan de citroen kleven en zo ziet je glas er meteen feestelijk uit. Het randje is bovendien nog lekker ook!

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.