Elf

Leuke kinderlijke verwondering

Elf

Op een kerstavond, lang geleden, kroop een baby in de zak van de Kerstman toen die stopte bij een weeshuis.  De Kerstman merkte de baby niet op en nam hem mee naar de Noordpool.  De meest betrouwbare helper van de Kerstman nam de baby onder zijn vleugels toen het daar ontdekt werd.  Het jongetje werd opgevoed als een Elf.  Maar als hij drie maten groter is geworden dan alle andere elven wordt het al snel duidelijk dat Buddy nooit echt in de elven wereld zal passen.

Buddy besluit om in New York opzoek te gaan naar zijn roots en echte vader.  Hij leert al snel dat het leven in de grote stad niet alleen ijsschaatsen en zoetigheid is.  Bovendien blijkt zijn echte vader een workaholic te zijn die kinderboeken uitgeeft en op de zwarte lijst van de Kerstman staat.

Hij ontdekt ook dat hij een mama en een 10 jarige halfbroertje heeft dat niet gelooft in kerstmis, elven en de Kerstman.  Eigenlijk lijkt iedereen in New York vergeten te zijn wat de echte betekenis is van kerstmis.  Terwijl het kerstseizoen nadert met rasse schreden, neemt Buddy het op zich om zijn familie voor zich te winnen en uiteindelijk kerstmis te reden voor New York en de hele wereld.

Elf is een luchtige feelgoodfilm voor de hele familie met een wat melige maar toch mooi boodschap.  De lange wat stuntelige Buddy tussen de kleine elfjes zorgt voor leuke momenten net zoals de naïviteit en verwondering die hij tentoon spreid in New York.

Buddy wordt gespeeld door Will Ferrel die je zou kunnen kennen van o.a. de films Bewitched en de Wedding Crashers of van het televisie programma Saturday Night Live.  James Caan speelt de vader.  Hij speelde o.a. ook mee in The Godfather en Dogvill.  Andere acteurs zijn Bob Newhart (Papa elf), EdwardAsner (Santa) en Mary Steenburgen (moeder). Jon Favreau was de regisseur van de film. Met deze film ben je 97 minuten zoet.

Tags

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.