The Santa Clause

Ontdek de geheimen van de noordpool

The Santa Clause

Van The Santa Clause zijn er drie films uitgebracht.  In 1994 was dit The Santa Clause, in 2002 volgde Santa Clause 2: The Mrs. Clause en tot slot Santa Clause 3: The Escape Clause in 2006.  Alle 3 de films kan je gebundeld kopen op DVD of Blu-Ray.  Als je er reeds eentje van hebt dan zijn ze soms ook nog apart te vinden of kan je 1 en 2 gebundeld kopen.

The Santa Clause

Scott Calvin is gescheiden en heeft een zoon Charlie.  Op kerstavond is Charlie bij zijn vader.  Ze worden wakker gemaakt door een geluid op het dak.  Scott gaat kijken en ziet iemand over het dak lopen.  Hij roept naar de man.  Deze schrikt en valt.  Scott en Charlie gaan kijken wie de man was.  Het blijkt de kerstman te zijn.  Na enkele momenten verdwijnt de man maar blijft het pak achter.  Charlie en Scott gaan kijken op het dak en daar treffen ze de slee van de kerstman aan met 8 rendieren.

Na aandringen van Charlie trekt Scott het pak aan en klimmen ze in de slee.  Zo brengen ze de cadeautjes rond.  De laatste stop is de Noordpool. Daar komen ze er al snel achter dat Scott door het dragen van het pak moet voldoen aan al de verantwoordelijkheden van de kerstman.  

Charlie vind de nieuwe job van zijn vader fantastis.  Scott denkt dat het een droom is todat zijn haar wit wordt, zijn baard maar niet weg wil en hij dikker wordt.  Pas dan accepteert hij zijn lot.  Er is echter een probleem:  hoe houden ze het geheim voor zijn ongelovige familie?

Scott wordt gespeeld door Tim Allen die ook in de serie Home Improvement speelde.  Verder hebben we o.a. nog Wendy Crewson als de ex van Scott en moeder van Charlie, Eric Lloyd als Charlie en David Krumholtz als Bernard de elf.  Tijdens een winterse dag kan je 93 minuten genieten van deze film.

Santa Clause 2: The Mrs. Clause

Scott is ondertussen al 8 jaar kerstman en doet dit goed.  Hij ontdekt hij dat zijn zoon Charlie op de lijst met stoute kinderen staat.  En alsof dat nog niet erg genoeg is begint hij ook nog gewicht te verliezen.  Volgens de regels moet hij trouwen om kerstman te blijven.  Scott keert terug naar huis om zijn zoon te helpen en iemand te zoeken om met te trouwen.  Een van Scott's elfjes creert een speelgoed kerstman zodat zijn afwezigheid niet te veel opvalt.  Maar dat loopt niet helemaal goed waardoor Scott snel terug naar de Noordpool moet om alles terug recht te zetten.

In deze film komen dezelfde acteurs terug als in de eerste:  Tim Allen als Scott, Eric Lloydals Charlie, David Krumholtz als Bernard.  Maar ook Spencer Breslin als de elf Curtis en Elizabeth Mitchell als Carol die uiteindelijk Mrs. Claus zal worden. Spencer speelde o.a. ook met in Dr. Seuss' The Cat in the Hat.  Elizabeth had ook rollen in de series V en Lost.  Genieten van deze film kan je gedurende 100 minuten

Santa Clause 3: The Escape Clause

Scotts vrouw staat deze kerst op het punt te bevallen.  Natuurlijk wil ze haar man dicht bij haar hebben maar als Kerstman heeft Scott tijdens de drukke feestdagen niet echt veel tijd.  Om het toch wat aangenamer te maken wil hij zijn schoonouders naar de Noordpool houden.  Zij moeten echter denken dat ze in Canada zijn.

En om alles nog wat ingewikkelder te maken Jack Frost zijn eigen feestdag in plaats van Kerstmis.  Jack probeert dan ook op verschillende manieren om Scott, de kerstman weg te krijgen.  Zo probeert hij Scott er toe aan te zetten om de ontsnappingsclausule te gebruiken waardoor die geen kerstman meer is.  Zal het plan van Jack Frost lukken?

Tim Allen zet ook weer in deze film de rol van Scott de kerstman neer.  Ook Eric Lloyd als Charlie, Spencer Breslin als Curtis en Elizabeth Mitchell als Mrs. Claus komen terug.  Jack Frost wordt gespeeld door Martin Short en dan hebben we ook nog de schoonouders gespeeld door Ann-Margret en Alan Arkin. Met deze film kan je 88 minuten verveling tegen gaan.

 

Tags

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.