Pretparken

Pretparken

De kerstvakantie lijkt misschien niet de meest logische moment om naar een pretpark te gaan.  Het is vaak koud en niet altijd even goed weer maar toch loont het de moeite om toch een pretpark te bezoeken.  De parken die open zijn zorgen er voor dat je het warm krijgt door de leuke sfeer die er hangt.  Laten we dus snel even kijken welke parken er open zijn en wat je er kan beleven.

Opgelet!  We proberen deze pagina zo goed mogelijk up-to-date te houden maar in de huidige omstandigheden verandert er vaak snel iets.  We raden daarom aan om zeker ook altijd de website van het park te raadplegen over geldende maatregelen en voorwaarden om een park te bezoeken. 

In België - binnen

Plopsaland De Panne
van 20 november 2021 t.e.m. 9 januari 2022 laadt Winter Magic Plopsaland in kerstsfeer baden met duizenden lichtjes en vele dennenbomen.  's Avonds gaan de lichtjes aan van de sculpturen van verschillende Plopsa-personages.  Verder kan je rondjes draaien op de schaatspiste en genieten van de avond lichtshow Luminaria.  

Vanaf 10 januari 2022 is het park enkel geopend op woensdag, zaterdag en zondag.  

Mayaland Indoor is tijdelijk gesloten

Meer info: www.plopsalanddepanne.be

Plopsa Indoor Hasselt
Dit park is helaas gesloten

Meer info: www.plopsaindoorhasselt.be

Boudewijn Seapark
Bij Boudewijn Seapark zal de komende weken enkel de overdekte schaatspiste open zijn en reservatie op tijd is nodig. De dolfijnshow is gesloten.  

Meer info: www.boudewijnseapark.be

In Nederland  - alle parken gesloten

Efteling
Van 15 november 2021 t.e.m. 6 februari 2022 trekt de Efteling zijn betoverend winterkleedje aan en wordt het Winter Efteling. Dit jaar is er een Warme Winter Weide met leuke animatie,  zitgelegenheid en chalets met horeca en souvenirs. 

Meer info: www.efteling.com

Toverland
De Magische Winterweken bij Toverland vinden plaats tijdens de weekends vanaf 20 november 2021 en alle dagen van 25 december 2021 t.e.m. 9 januari 2022. Je  kan dan genieten van fonkelende lichtjes en winterlandschap en extra animatie. 

Meer info: www.toverland.nl

Plopsa Indoor Coevorden
Vanaf 20 november 2021 t.e.m. 9 januari 2022 is het Kerst in Plopsa Indoor Coevorden.  De attracties zijn in een magische kerstsfeer gehuld.  Altijd al een witte kerst willen hebben dan kan je van 25 december 2021 t.e.m. 9 januari 's avonds dansen in de sneeuw.

Meer info: www.plopsaindoorcoevorden.nl

Slagharen
Winter Slagharen start op 11 december 2021.  Slagharen is open elke zaterdag en zondag van 11 t.e.m. 19 december 2021 en alle dagen van 25 december 2021 t.e.m. 9 januari 2022.  Beleef schaatsplezier op de ijsbaan in de Winter Western Village of ontdek de wensboom. 

Meer info: www.slagharen.com

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.