Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas

Elk jaar komt de Sint met zijn stoomboot vanuit Spanje naar België en Nederland.  In vele gemeente en steden kan je dit meemaken en is dit echt een leuk feest voor de kinderen.  

In beide landen is er echter steeds 1 intocht die live wordt uitgezonden op tv.  In Nederland is dit zelfs al sinds 1952 de gewoonte en is de intocht elk jaar in een andere gemeente. In Vlaanderen kennen we die landelijke intocht pas vanaf 2003 en is deze tot hier toe voornamelijk in Antwerpen gebeurt.  

België

De Sint komt op 13 november 2021 aan in Antwerpen.  Om 13u45 zal hij met zijn stoomboot aanmeren aan het ponton aan het Steenplein.  Na een verwelkoming gaat hij dan in stoet naar de Grote Markt.  Daar wordt hij rond 14u45 verwacht en zal hij de kinderen toespreken vanop het bordes van het stadhuis.   Al vanaf 13u00 wordt de sfeer er al ingebracht door o.a. De KetnetBand op de Grote Markt.

Wil je het liever allemaal rustig van thuis mee maken dan kan je vanaf 13u30 kijken naar de live uitzending op Ketnet en Eén.

Meer informatie op de website van Ketnet

Nederland

In Nederland heeft NTR er dit jaar opnieuw voor gekozen om de landelijke intocht anders aan te pakken dan vroeger.  Op 13 november 2021 komt de Sint op een geheime locatie toe en wordt die verwelkomd door een delegatie burgemeesters en kinderen.  Vanaf 12u00 kan je op NPO Zapp de aankomst volgen.  Van maandag 8 november t.e.m. zaterdag 5 december kan je elke dag om 18u00 kijken naar Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 en NPO Zapp

 

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.