En waar de sterre bleef stille staan

Schoonheid in zwart wit!

En waar de sterre bleef stille staan

En waar de sterre bleef stille staan vertelt het ongewone verhaal van de drie armoezaaiers Suskewiet, Pitje Vogel en Schrobberbeeck. Ze hebben genoeg van hun armoede en honger en besluiten deze Kerstmis ‘Driekoningen’ te gaan zingen. En met succes want ze zingen zich rijk. Wanneer ze echter op de terugweg naar het café in het bos verdwalen, zijn ze onverwacht als echte Drie Koningen getuige van de geboorte van een klein kindeke Jezus. Ondersteboven van deze wonderlijke gebeurtenis schenken ze al hun zuurverdiende giften weg. 's Ochtends twijfelen ze echter aan hun gevoel van vervulling. En wanneer ze de volgende Kerst besluiten opnieuw te zingen er ontstaat ruzie over hun intenties. De wegen van ons drietal scheiden...

En waar de sterre bleef stille staan is een mooi zwart wit film die met weinig middelen maar met super veel goodwill werd gemaakt.  De hoofdrollen zijn weg gelegd voor zeer bijzondere acteurs zoals o.a. Jelle Palmaerts (Suskewiet), Paul Mertens (Pietje Vogel) en Peter Janssens (Schrobberdeck).  Normaal gezien staan ze op de planken met Theater Stap.  De regisseur is Gust Van Den Berghe.  Gedurende 1 uur en 13 minuten kan je in de warmte van de bioscoopzaal blijven als je naar deze film gaat kijken.

Officiële website: www.littlebabyjesus.eu

Tags

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.