De Familie Claus

De Kerstman woont gewoon in Vlaanderen

De Familie Claus

De vader van Jules Claus overlijdt op kerstavond.  Daardoor haat hij Kerstmis.  Een jaar later verhuist hij met zijn mama en zusje naar het dorp waar zijn opa Noël Claus woont.  Zo kan de mama beter op haar vader letten nu die een dagje ouder wordt.  In de speelgoedwinkel vind Jules een goed verborgen sneeuwbol die magische krachten blijkt te hebben.  Zo ontdekt hij de magische familie tradities.  En dat is nodig als zijn opa plots ziek wordt.

De Familie Claus is een Vlaamse kerstfilm die je 1 uur 36 minuten laat ontspannen.  Jan Declair vertolkt als geen ander de rol van opa Noël Claus.  Zijn kleinzoon, Jules Claus wordt gespeeld door Mo Bakker. Verder spelen er onder andere ook nog Stefaan Degand,  Eva van der Gucht, Sien Eggers en Josje Huisman mee.  Pommelien Thijs geven we ook graag een speciale vermelding omdat zij de titel song "Still Here" in zong. 

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de film op 25 november in de Belgische bioscoop zalen zou komen.  Helaas kon dit niet en daardoor werd De Familie Claus de eerste Vlaamse film die meteen op Netflix werd uitgebracht op 7 december.

Zelf vond ik De Familie Claus een leuke kerstfilm die best goed gemaakt is en gerust naast een Amerikaanse kerstfilm mag staan.  Het was voor ons een avondje ontspannen genieten.

Bekijk alvast de trailer om in de stemming te komen voor deze leuke Vlaamse kerstfilm.

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.