Glinsterende sneeuwvlokken

Glinsterende sneeuwvlokken

Voor de gezelligheid thuis kan je een hoop glinsterende sneeuwvlokjes maken. Als je ze voor het raam hangt zie je ze blinken in het winterzonnetje. Geen zon? Richt er dan een lamp op en ze blinken ook mooi.

Benodigdheden

  • Verschillende zilveren, gouden of witte vierkante blaadjes
  • Garen die bij het papier past dus grijs of wit
  • Plakband, een schaar en een potlood

Werkwijze

Stap 1

Vouw een blaadje mooi in het midden in twee, doe dit ook met de andere kant. De vouwlijnen zijn de stippellijntjes op fig. 1. Laat het papiertje gevouwen.

Stap 2

Van het kleine vierkantje ga je nu de hoek die het midden van je blad was diagonaal naar de andere hoek vouwen. Zoals de stippellijn op fig. 2. De streepjeslijn op die figuur zijn de kanten van je blad die zijn toegevouwen. De doorlopende lijn is de kanten die volledig door de originele rand van je blaadje wordt gevormd.

Stap 3

Teken met je potlood een lijn zoals de groen lijn die je op fig. 3 kan zien. Ook op die figuur stelt de doorlopende lijn de originele bladrand voor die te herkennen is door dat deze volledig open is. De streepjeslijn zijn de kanten die deels toe zijn door het vouwen.

Stap 4

Knip nu langs de lijnen. Vouw je papiertje terug open en je zou een sneeuwvlok moeten hebben.

Afwerking

  1. Maak verschillende sneeuwvlokken in variërende grote en vormen.
  2. Knip een stuk draad van de garen en plak met een stukje plakband het uiteinde op de tip van een vlokje. Plak enkele andere sneeuwvlokken er boven.
  3. Herhaal beide stappen om meer sneeuwvlokslierten te maken. De slierten kan je met bijvoorbeeld plakband voor het raam of aan het plafond hangen. Let er wel op dat wanneer je na kerst de sneeuwvlokken er afhaalt er geen verfstukjes aan de plakband blijven kleven.Enkele tips

  • Als je maar enkele goede blaadjes hebt, oefen dan eerst een keertje met een kladpapiertje.
  • Probeer ook eens wat andere ‘stekels’ te maken aan je sneeuwvlokken.
  • Iemand die veel vlokjes gemaakt heeft moet op den duur zelfs geen lijnen meer tekenen op zijn papiertje.

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.