Music For Life

De Warmste Week

Ook dit jaar organiseert Studio Brussel weer De Warmste Week (Music For Life) van 18 tot en met 24 december.  Er wordt opnieuw geld ingezameld maar het concept is tegenover de andere jaren terug wat gewijzigd.  Er werd dit jaar een DWW fonds opgezet onder de vleugels van De Koning Boudewijnstichting.  Een jury selecteerde 200 projecten die onder het  thema "Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen" vallen.  De projecten gaan van een inclusieve speeltuin tot een veilig en toegankelijk sportaanbod voor LGBT+ jongeren en van een escape room rond autisme tot het ondersteunen van kansarme jongeren.

Wil je het DWW fonds ondersteunen dan kan je een gift doen of koop een vlammetje of mondmasker.  Zie je het wat grootser of heb je meer tijd dan kan je natuurlijk ook altijd zelf een actie opzetten om geld in te zamelen.

Tijdens de Warmste Week van 18 tot en met 24 december slaan Studio Brussel en MNM de handen in elkaar.  Vanuit een drijvende studio in Mechelen wordt het warmste verzoekplatenprogramma van het jaar uitgezonden.  Vaste duo's van zowel een StuBru- als een MNM-dj praten alles aan elkaar.  Ook de televisie zender één zal ruim aandacht besteden aan de warmste week net zoals de andere VRT kanalen.

Meer informatie vind je op de website van De Warmste Week 

Geschiedenis

De eerste 6 edities stond er een glazen huis en was er een vast thema: Landmijnen in 2006, de Waterproblematiek in 2007, Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld in 2008, Malaria in 2009, Weeskinderen van Aids-ouders in 2010 en Diarree in 2011.  Tijdens de editie van 2012 was er geen glazenhuis en ook geen geldinzameling meer.  Studio Brussel wilde het taboe rond Dementie doorbreken.

Maar vanaf 2013 tot en met 2019 was geldinzameling terug aan de orde. Gedurende een periode konden goede doelen worden geregistreerd.  De Koning Boudewijn Stichting controleerde de doelen en zo werd er bij de eerste editie een lijst van meer dan 700 goede doelen behouden. Vanaf begin december tot en met De Warmste Week zelf konden er dan acties georganiseerd worden voor een van de goede doelen om zo geld in te zamelen.

In 2020 was er ook even een pauze met de geldinzameling.  Dat jaar werd er gevraagd om zelf concreet een verschil te maken door bv.  voedselpakketten te maken voor mensen in armoede, een draaitafel uitlenen om mensen met een beperking een leuk feestje te bezorgen, oude laptops gebruiksklaar maken, en zo veel meer.  

De eerste jaren werd de naam Music For Life gebruikt en later werd de naam Warmste Week meer en meer geïntroduceerd.

Andere zenders

Wist je dat Studio Brussel het voorbeeld volgde van de Nederlandse radiozender 3FM.  Deze organiseren al sinds 2004 Serious Request en in 2006 startte Studio Brussel naar analogie met hen de actie Music For Life.

Ook radiozenders in andere landen sprongen mee op de kar Dit jaar zijn er zo acties in Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, en Letland.  Maar ook in Wallonië is er de actie Viva For Life van de zender Viva Cité.  Vroeger waren er ook edities in o.a. Portugal, Zuid-Korea en Kenia.

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.