Joyeux Noël

Even vrede tijdens de oorlog

Joyeux Noël

Eind 1914 was de eerste wereldoorlog volop aan de gang.  Dit was de bloedigste oorlog ooit op dat ogenblik.  Op kerstavond dat jaar was er echter even vrede.  Verschillende secties aan de westelijke frontlinie kwamen samen in het niemandsland om kerst in alle rust en broederschap te beleven.  Joyeux Noël volgt het verhaal van een sectie Franse, Schotten en Duitser die aan dit unieke moment deelnamen.

Christian Carion is de regisseur van Joyeux Noël.  Dany Boon (Micmacs à tire-larigot), Benno Fürmann (Kruistocht in spijkerbroek), Diane Kruger en Frank Witter zijn enkele van de acteurs die mee speelde in de film.  Je wordt gedurende 116 minuten ondergedompeld in de geschiedenis.

Joyeux Noël is een aangrijpend verhaal dat mooi in beeld is gebracht.  Bovendien is het gebaseerd op waar gebeurde feiten.  Lees zeker ook het verhaal Even vrede dat van die zelfde feiten gebruik maakt.

Tags

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2024 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.